Goza a vida! Diverte-te em Portugal!
Geniet van het Leven! Geniet van Portugal!
Costa da Prata

Costa de Prata of zilverkust is een afwisselende kuststrook met klippen, kapen, baaien en vaak brede stranden. Verder zijn er veel waterlopen en stroompjes die voor een weelderige plantengroei zorgen. Het is een 200 km lange kuststrook. Door de sterke branding blijft het, als men in zee gaat baden of zwemmen, uitkijken.
Deze zilverkust loopt van Espinho in het noorden tot Ericeira in het zuiden.

Steden die in deze streek liggen zijn o.a.: Aveiro in het noorden; de universiteitsstad Coimbra; iets naar het zuiden Leiria met veel pelgrims op weg naar Fátima; in het oosten Tomar met het vroegere bastion van de Tempeliers; Bathalha met het Santa Maria da Vitoria klooster; aan de kust het schilderachtige Nazaré; de ommuurde stad Óbidos en de vissershaven Peniche.

Verse vis en schaaldieren zijn altijd van de partij in alle plaatselijke schotels, zoals in de populaire "caldeirada" maar je kan ook genieten van de sardientjes en de zeevruchten van Peniche, de venusschelpen van de Lagoa de Óbidos, de paling "caldeirada" van Aveiro. Natuurlijk kan je de heerlijke vleesschotels ook eens uitproberen, zoals het gegrilde varkensvlees aan de spies, typisch voor Bairrada; de "chanfana" van Coimbra en de gestoofde kip, typisch voor Alcobaça.

De regionale pasteibakker heeft ook een welverdiende reputatie. Zo zijn er de "pão de ló" van Alfeízerão en Ovar, de "arrufadas" van Coimbra en Aveiro, de heerlijke TentugaI, de beroemde "cavacas" (droge koekjes) en 'trouxas de ovos" van Caldas da Rainha. Niet te vergeten van Aveiro de"ovos moles" ' of het "S. Bernardo" brood de amandeldeeg van Arouca, de "brisas",de Aljuborrota cake, de smakelijke bonendeeg van Torres Vedras ("pastéis de feijão") en de droge en bewaarde vruchten van Alcoboça.

De milde temperaturen en de stranden met wit zand bieden de keuze tussen het beoefenen van watersport en het kalme leven aan de kust. De heel krachtige bronnen en de vegetatie van de eeuwenoude wouden zijn de basis van een onbezoedelde natuur.
De abdijen, kloosters, kastelen, kerken en musea zijn getuigen van een geschiedkundige en artistieke erfenis met een alom erkende waarde. Als een van de meest economisch ontwikkelde streek van het land is de Costa de Prata ook bekend voor zijn traditionele kunstschatten zoals het porselein en het kristal.plaatsen Alcobaça
Aveiro
Batalha
Caldas da Rainha
Coimbra
Fátima
Figueira de Foz
Leiria
Lissabon
Mafra
Nazaré
Óbidos
Ourem
Peniche
Porto
Rio Maior
Santarém
Sintra
Tomar
stranden Baleal
Foz de Arelho
Nazaré
Peniche
Salgado
Salir do Porto
São Martinho do Porto

Bed & Breakfast
Quinta Casa Conchas
Copyright @ 2007-2018 Quinta Casa Conchas