Peniche

Bij de vissersplaats Peniche wordt de bijna kaarsrechte kustlijn van de Costa de Prata onderbroken door een grillig gevormd schiereiland, dat met het vasteland verbonden is door een 800 m brede en 2 km lange landtong. De voormalige vestingstad Peniche ligt aan de zuidkant van het schiereiland. Het Forteleza op het havenhoofd, dat in zijn huidige vorm dateert van de 17e eeuw, bouwmeester Filippo Terzi, moet oorspronkelijk veel ouder zijn geweest. Dit fort was tijdens de dictatuur van Salazar de belangrijkste gevangenis waar de politieke tegenstanders van het regime werden opgeborgen. De communist Alvaro Cunhal zat hier ongeveer 10 jaar vast. De cellen zijn voor bezichtiging opengesteld en via documenten, foto's en geënsceneerde situaties wordt op de gruwelijke omstandigheden gewezen. Het museum heeft ook een collectie schelpen en voorbeelden van de kantklos- en keramieknijverheid.

Goza a vida! Diverte-te em Portugal!
Geniet van het Leven! Geniet van Portugal!
De uiterste westpunt van het schiereiland wordt gevormd door Cabo Carvoeiro op 3 km afstand van Peniche. Steil rijzen rotsen uit zee op en de wind heeft vrij spel. Je kunt er  een wandeling van anderhalf uur maken. Er staat een 45 m hoge vuurtoren en je ziet er gigantische rotsnaalden.  De grotten, ontstaan door het spel van wind en golven, werden al in de prehistorie bewoond. Voor de kaap ligt een klip die Nau dos Corvos (= Ravenschip) wordt genoemd. 
Peniche is een belangrijke vissershaven: rommelig, levendig en rijk aan sfeer. Rond de haven, het Largo da Ribeira en de met palmen omgeven Jardim Público, speelt zich het dagelijks leven van de vissers af. Vooral de binnenkomst van de vissersboten in de ochtenduren en de visafslag in de middag zijn een aardig schouwspel. De gevangen sardientjes worden direct op de houtskoolgrill buiten voor consumptie gereed gemaakt.

Bezienswaardigheden: de kerken Misericórdia, de São Pedro en de Ajuda.

Van het strandleven kunt u genieten op stranden/badplaatsen van Praia Norte met waterpretpark, Praia de Peniche, Praia da Consolação, Praia de Baleal, Praia de Sáo Bernardino en Praia da Area Branca.
Copyright @ 2007-2018 Quinta Casa Conchas